
Hoofdgerecht
Gevulde varkensfilet met knoflookspinazie en rozemarijnkrieltjes
4 personen
25 minuten
Dit recept voor gevulde varkensfilet met knoflookspinazie en rozemarijnkrieltjes is een écht culinair hoogstandje en is erg eenvoudig te bereiden!
Bereidingswijze
- Snijd de filetlapjes horizontaal in tot envelopjes.
- Meng de paprika met de bacon en pesto en vul het vlees ermee. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de spinazie met de knoflook 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes 3-4 minuten. Bestrooi voor het serveren met de rozemarijn.
- 4 varkensfiletlapjes
- 2 geroosterde paprika's (fijngesneden, pot)
- 4 plakjes bacon (fijngesneden) of 4 plakjes katenspek (fijngesneden)
- 2 eetlepels pesto
- 6 eetlepels olijfolie
- 900 spinazie (panklaar)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 450 gram krieltjes (voorgekookt)
- 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)