Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Gevulde varkensfilet met knoflookspinazie en rozemarijnkrieltjes

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit recept voor gevulde varkensfilet met knoflookspinazie en rozemarijnkrieltjes is een écht culinair hoogstandje en is erg eenvoudig te bereiden!

Bereidingswijze

  1. Snijd de filetlapjes horizontaal in tot envelopjes.
  2. Meng de paprika met de bacon en pesto en vul het vlees ermee. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de spinazie met de knoflook 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes 3-4 minuten. Bestrooi voor het serveren met de rozemarijn.

Benodigdheden

  • 4 cocktailprikkers
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 2 geroosterde paprika's (fijngesneden, pot)
  • 4 plakjes bacon (fijngesneden) of 4 plakjes katenspek (fijngesneden)
  • 2 eetlepels pesto
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 900 spinazie (panklaar)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 450 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
krieltjesspinazievarkensfilet

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?