Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Gevulde zoete aardappel met feta-crème en knoflook-champignons

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Tijdens het kerstdiner serveer je voor ieder wat wils. Ga jij voor een vegetarisch hoofdgerecht bomvol smaak? Maak dan deze gevulde zoete aardappel! Gevuld met feta-crême en afgetopt met knoflookchampignons. Zo geef je vega de hoofdrol in jouw kerstdiner! Tip: kies een iets kleinere aardappel en je kunt ze gevulde ook prima serveren als bijgerecht.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de zoete aardappelen; je hoeft ze niet te schillen. Meng de paprikapoeder door de olijfolie en wrijf de aardappels ermee in. Rooster de zoete aardappels, met de snijkant naar boven, in 30 minuten goudbruin.
  2. Klop de feta samen met de honing op tot een luchtige crème. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Snijd de kastanjechampignons in partjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons in 10 minuten goudbruin. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Pers de knoflook en bak deze een minuut mee. Let op: als je de knoflook te vroeg toevoegt, dan wordt de knoflook te donker en bitter.
  5. Verdeel de gehalveerde zoete aardappelen over de borden en vul met de feta-crème, knoflook-champignons en verse peterselie.
  • 4 zoete aardappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el honing
  • 300 gr feta
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 2 teen knoflook
  • 4 el amandelschaafsel
  • 4 el fijngehakte verse peterselie
decemberkerstvegazoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?