
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Gevulde zoete aardappel met feta-crème en knoflook-champignons
4 personen
40 minuten
Tijdens het kerstdiner serveer je voor ieder wat wils. Ga jij voor een vegetarisch hoofdgerecht bomvol smaak? Maak dan deze gevulde zoete aardappel! Gevuld met feta-crême en afgetopt met knoflookchampignons. Zo geef je vega de hoofdrol in jouw kerstdiner! Tip: kies een iets kleinere aardappel en je kunt ze gevulde ook prima serveren als bijgerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de zoete aardappelen; je hoeft ze niet te schillen. Meng de paprikapoeder door de olijfolie en wrijf de aardappels ermee in. Rooster de zoete aardappels, met de snijkant naar boven, in 30 minuten goudbruin.
- Klop de feta samen met de honing op tot een luchtige crème. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de kastanjechampignons in partjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons in 10 minuten goudbruin. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Pers de knoflook en bak deze een minuut mee. Let op: als je de knoflook te vroeg toevoegt, dan wordt de knoflook te donker en bitter.
- Verdeel de gehalveerde zoete aardappelen over de borden en vul met de feta-crème, knoflook-champignons en verse peterselie.
- 4 zoete aardappels
- 4 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el honing
- 300 gr feta
- 500 gr kastanjechampignons
- 2 teen knoflook
- 4 el amandelschaafsel
- 4 el fijngehakte verse peterselie