
Hoofdgerecht
Gewokte biefstuk met peultjes en paksoi
4 personen
20 minuten
Gerechten smaken het lekkerst met producten uit de streek! Probeer daarom eens deze gewokte biefstuk met peultjes en paksoi. Dit gerecht past perfect bij een Cabernet sauvignon.
Werkwijze
- Meng de sojasaus met de knoflook, gember, sesamolie en limoensap. Laat de biefstuk hierin minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Rooster de pinda’s in een droge, hete koeken- pan en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en bak hierin de biefstuk zonder de marinade in circa 2 minuten goudbruin.
- Schep het vlees uit de pan. Bak vervolgens de paksoi, peultjes en champignons circa 3 minuten in het bakvet en giet de marinade erbij.
- Voeg de biefstuk weer toe en bak nog 1 minuut. Bestrooi met de pinda’s en rode peper. Lekker met noedels of rijst.
- Serveer de gewokte biefstuk met paksoi op een mooi bord.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 440 kcal |
Koolhydraten | 29 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 3 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 1,6 g |
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 limoen (sap)
- 300 gram biefstukken (in blokjes)
- 4 eetlepels pinda’s
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 struiken paksoi (in repen)
- 200 gram peultjes
- 200 gram kastanjechampignons (in kwarten)
- 1 rode peper (in dunne ringetjes)