
Hoofdgerecht
Gewokte boerenkool met sesam en garnalen
4 personen
20 minuten
De traditionele boerenkool in een nieuw jasje. Deze variant met sesam en garnelen is super lekker en staat ook nog eens in 20 minuten op tafel.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie en roerbak hierin de knoflook, gember en boerenkool circa 5 minuten.
- Voeg de garnalen, sojasaus, sesamolie en azijn toe en roerbak 5 minuten op een hoge stand. Bestrooi de wokschotel met het sesamzaad en de bosui. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 2 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 1,4 g |
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
- 300 gram boerenkool (panklaar)
- 300 gram grote garnalen (ontdooid)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels Japanse rijstazijn of 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
- 1 lente-/bosui (fijngehakt)