
Hoofdgerecht
Gewokte spitskool met biefreepjes
2 personen
20 minuten
Heb jij niet alle tijd om zelf te koken? Probeer deze gewokte spitskool met biefreepjes. Een heerlijk gerecht dat al binnen 20 minuten op tafel staat.
Bereidingswijze
- Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bestrooi de biefreepjes met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin het vlees 3-4 minuten op middelhoge stand. Schep de biefreepjes uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Bereid de eiermie. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten. Schep de spitskool en naar wens de rode peper erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
- Meng de eiermie erdoor en verwarm deze even mee. Schep de kruiden en biefreepjes erdoor. Bestrooi met de pinda’s.
Bereidingstip
Vervang de pinda’s in dit recept door geroosterd sesamzaad of gebakken uitjes.
Liever vegetarisch? Vervang de biefstuk door omeletreepjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 915 kcal |
Koolhydraten | 102 g |
Eiwit | 51 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 6 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 0,4 g |
- 2 eetlepels pinda’s (grof gehakt)
- 200 gram biefstukken (in reepjes)
- 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels wokolie
- 250 gram eiermie
- 3 sjalotjes (in ringen) of 1 ui (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode puntpaprika (zonder zaadjes, in halve ringen)
- 400 gram spitskolen (in reepjes)
- evt. 0.5 rode peper (in ringetjes)
- 1 eetlepel koriander (gehakt)
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)