
Borrelhapje
Gingerspoom
4 personen
20 minuten
Variant op de klassieke champagnespoom. De gingerspoom is een ware smaaksensatie. Perfect om te serveren tijdens de jaarwisseling. Let wel op, dit recept heeft een hoop tijd in de diepvries nodig!
Werkwijze
Voorbereiden
- Zet 1 liter sterke gemberthee van de verse gember, citroenschil, munt en kokend water. Roer de honing erdoor en laat 30 minuten trekken.
- Laat afkoelen, zeef de thee en giet in een afsluitbare diepvriesbak.
- Zet minimaal 4 uur in de diepvries en roer de ijskristallen elk half uur los. Als alle kristallen bevroren zijn en los blijven liggen, is de granita klaar.
Bereiden
- Schep de granita vlak voor het serveren in glazen en vul aan met ijskoude prosecco. Serveer de gingerspoom met garnituren zoals gember, citroen of munt.
Bereidingstip
Deze granita kun je ook goed voorbereiden en nog een tijd zo in de diepvries bewaren.
- 6 plakjes gember
- 1 stukje citroenschil
- 1 takje munt
- 3 eetlepels honing
- 1 fles prosecco