
Hoofdgerecht
Gnocchi met paddenstoelen
4 personen
35 minuten
Pasta is altijd lekker, zo ook deze vegetarische gnocchi met paddenstoelen. Geen fan van gnocchi? Vervang deze dan met spaghetti, ook super lekker!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de paddenstoelen toe en bak 10 minuten mee.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon en wijn toe, breng aan de kook en laat circa 8 minuten pruttelen.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg vervolgens het citroensap, de room en peterselie toe aan de saus.
- Giet de gnocchi af, roer door de saus en kook de saus een beetje in op een lage stand. Verdeel de gnocchi over borden en bestrooi met de kaas.
Bereidingstip
Vervang de gnocchi in dit recept door spaghetti.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 425 kcal |
Koolhydraten | 54 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 5 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2,3 g |
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 400 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 100 milliliter paddenstoelenbouillon of 100 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter witte wijn
- 1 pak gnocchi
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels room
- 0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
- 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)