
Hoofdgerecht
Gnocchi met salie en botersaus
4 personen
30 minuten
Probeer eens dit typisch Italiaanse gerecht. De salie combineert heerlijk met pasta’s zoals gnocchi. Gebruik er niet te veel van, een klein beetje geeft al heel veel smaak.
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een hapjespan op de laagste stand. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de salie en knoflook door de boter tot de boter niet meer bruist. De boter mag niet bruin worden.
- Giet de gnocchi af en laat goed uitlekken. Schep door de salieboter en serveer direct in diepe borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en peper.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 435 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 16 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 2,3 g |
- 100 gram boter
- 500 gram gnocchi
- 1 bosje salie (grof gehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)