
Hoofdgerecht
Gnocchi met broccoli, venkel en pancetta
4 personen
20 minuten
Deze italiaanse Gnocchi met broccoli, venkel en pancetta smaakt heerlijk door de venkel uit eigen streek! Neem gerookte spekblokjes in plaats van pancetta. Vervang de helft van de roomkaas door gorgonzola voor een krachtige smaak. Zie hier het basisrecept voor gnocci.
Bereidingswijze
- Kook de gnocchi kort voor het serveren.
- Kook de broccoliroosjes 2-3 minuten in water met zout.
- Giet af en vang het kookvocht op.
- Bak de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en de venkel toe en bak 4-5 minuten.
- Schep 3⁄4 van de broccoli, zout en peper erdoor.
- Pureer de rest van de broccoli met 125 ml van het kookvocht, de rest van de olijfolie en de roomkaas.
- Schep de warme gnocchi met de tijm en de helft van de tomaatjes door het groentemengsel.
- Serveer de gnocchi met de broccolisaus.
- Verdeel de rest van de tomaatjes en het venkelgroen erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 700 kcal |
Koolhydraten | 54 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 15 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 4,9 g |
- 1 keer basisrecept gnocchi
- 1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
- 750 gram broccoli (in roosjes)
- 200 gram pancetta (in reepjes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 venkelknol (in reepjes, loof apart)
- 150 gram roomkaas
- 1 theelepel gedroogde tijm of
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 4 zongedroogde tomaatjes (in stukjes, op olie)
- 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)