
Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Goedgevulde eierbroodjes
12 personen
20 minuten
Een broodje ei, maar dan anders! Perfect om te serveren tijdens het paasontbijt of de brunch: goedgevulde eierbroodjes. Knapperige kaiserbroodjes met daarin ei, vis, vlees én kaas. Een aanrader om te maken!
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Overige tijden
- 25 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Snijd de bovenkant van de broodjes als een dekseltje eraf. Hol de broodjes uit en leg de broodjes en de dekseltjes naast elkaar op de bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Verdeel de kipfilet over 4 uitgeholde broodjes. Verdeel de plakjes zalm over 4 andere uitgeholde broodjes.
- Breek de eieren een voor een in een kopje en laat voorzichtig in alle 12 holtes van de broodjes glijden. Bak de broodjes en dekseltjes 20-25 minuten in de oven.
- Meng intussen voor de kipvulling de rucola met de tomaat en een beetje van de tomatenolie. Breng voor de kaasvulling de room aan de kook, neem van de warmtebron en laat de kaas al roerend erin smelten.
- Bereid intussen voor de zalmvulling de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en de boter. Leg de broodjes op borden.
- Garneer de kipbroodjes met een pluk van het rucola-tomaatmengsel. Garneer de kaasbroodjes met een lepel kaassaus en bestrooi met de pijnboompitten en peterselie.
- Garneer de zalmbroodjes met een lepel hollandaisesaus en takjes dille.
- 12 kaiserbroodjes
- 12 vrije uitloopeieren uit eigen streek
- 8 plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren) (dun gesneden)
- 1 handje rucola
- 2 zongedroogde tomaatjes (in dunne reepjes, op olie)
- 4 plakjes gerookte zalm
- 1 zakje hollandaisesaus
- 50 gram boter
- 2 takjes dille
- 100 milliliter room
- 50 gram blauwe kazen (verkruimeld)
- 50 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
- 2 takjes peterselie (fijngehakt)