
Lunch, Ontbijt
Granenrepen met kaneelkwark
2 personen
40 minuten
Zin in een lekker ontbijt? Maak dan eens deze overheerlijke granenrepen met (zelfgemaakte) kaneelkwark! Boordevol vitaminen en mineralen.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Meng de muesli met de noten en zonnebloempitten. Voeg de honing en olie toe en roer goed.
- Schep het mengsel op de bakplaat. Vorm er een vierkant (van 1-1,5 cm dik) van en druk goed aan.
- Bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak inkepingen voor de repen en laat afkoelen.
- Breek of snijd de koek in repen.
- Meng de kwark met de vanillesuiker en kaneel.
- Verdeel de kwark over schaaltjes en serveer de granenrepen erbij.
Bereidingstip
- Ook lekker crunchy in je toetje: verkruimel de repen en vorm er met de kwark laagjes van.
- Voeg extra gehakte dadels toe aan de granenmix.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 445 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 5 g |
- 250 gram muesli
- 100 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 100 milliliter honing
- 2 eetlepels arachideolie
- 500 gram kwark
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder