
Ontbijt
Granola-pannenkoekjes
4 personen
30 minuten
Ontbijten met pannenkoeken is een Paasfeestje. Zelfgebakken pannenkoeken zijn het allerlekkerst. Deze pannenkoeken eet je met granola.
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de bakpoeder en vanillesuiker. Klop met een garde de karnemelk erdoor. Klop vervolgens de eieren en gesmolten boter erdoor tot een glad beslag. Schep de granola door het beslag.
- Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoge stand en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Schud uit de pan en laat afkoelen.
- Schep hoopjes beslag in dezelfde pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoge stand tot er luchtbelletjes bovenop verschijnen en keer dan om. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in de oven (op 50ºC). Serveer met de amandelen, een klontje boter en poedersuiker.
- 200 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 350 milliliter karnemelk of amandelmelk
- 2 eieren
- 25 gram boter (gesmolten) of kokosolie
- 75 gram granola (naar keuze)
- 20 gram amandelschaafsel
- boter (voor erbij)
- poedersuiker (om te bestrooien)