
Bijgerecht, Lunch, Salades
Griekse salade met gegrilde paprika
4 personen
50 minuten
Naast een lekker stukje vlees van de BBQ is een frisse salade ook een must voor deze zomer. Met deze griekse salade en gegrilde groente zet je net even iets anders op tafel.
Werkwijze Salade
- Snijd de halve paprika’s in kleine blokjes. Schep de blokjes paprika met de olijven, feta en tomaten door de ijsbergslamix.
- Klop de olijfolie met het citroensap of azijn met peper en zout egaal en schep de munt erdoor. Schep de dressing luchtig door de salade.
- Halveer de hele paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Vul deze halve paprika’s met de salade en strooi de lente-ui en pijnboompitten erover.
Werkwijze Gegrilde paprika’s
- Blancheer de stukken paprika, courgette en aubergine in water met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
- Sla spijkers in de cederhouten plank en prik de stukken groente eraan.
- Meng de olijfolie met de rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk of besprenkel de stukken groente met het mengsel.
- Leg de plank op het rooster van de barbecue (met eventueel nog wat hooi tussen de kolen) en rooster op deze manier de stukken groente.
- Draai de groente een keer om en bestrijk of besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Ingrediënten voor de salade:
- 1,5 rode paprika
- 1,5 gele paprika
- 1,5 groene paprika
- 2 zakken ijsbergmix
- 100 gram zwarte olijven zonder pit, in ringen
- 100 gram feta, verkruimeld
- 2 rijpe tomaten, in grove stukken
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap of azijn
- 2 eetlepels fijngesneden munt
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- peper en (zee)zout
- Ingrediënten voor de gegrilde paprika's:
- 1 rode paprika, in grove stukken of repen
- 1 gele paprika, in grove stukken of repen
- 1 groene paprika, in grove stukken of repen
- 1 courgette, in grove stukken
- 1 aubergine, in grove stukken
- olijfolie
- fijngesneden rozemarijn en tijm
- peper en zout
- cederhouten plank, vooraf enkele uren in koud water leggen