
Lunch, Ontbijt
Groene bowl met avocado, mango en munt
4 personen
10 minuten
Lekker als ontbijt, lunch of om te serveren bij de (paas)brunch: deze groene bowl! Super gezond, boordevol fruit én ook nog eens heel gemakkelijk. Je maakt ‘m met kwark, avocado, mango en sinaasappel. Extra gezond door het handje spinazie. Smakelijk!
Bereidingswijze
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Schil de mango en snijd in blokjes. Verwijder de blaadjes van de munt.
- Meng alle ingrediënten voor de smoothie (de magere kwark, avocado, sinaasappel, mango, munt en spinazie) in een blender of met een staafmixer tot een gladde smoothie.
- Verdeel over de kommen en garneer de groene bowl met wat verse ananas, een handje bosbes, amandelschaafjes en wat losse muntblaadjes.
- 800 gram magere kwark
- 2 avocado's (in blokjes)
- 2 sinaasappels (geschild, in partjes)
- 200 gram mango's (in blokjes)
- 1 bosje munt (alleen de blaadjes)
- 20 blaadjes spinazie (panklaar)
- verse ananas (in reepjes)
- 2 handjes bosbessen
- 50 amandelen (grof gehakt)
- 12 muntblaadjes (om te garneren)