
Lunch, Salades
Groene kruidensalade met avocado
4 personen
15 minuten
Lekkere en gezonde salade van avocado, brood, gemengde sla en kruiden.
Werkwijze
- Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schil de vrucht en snijd deze in partjes. Besprenkel ze met citroensap.
- Verwijder de stelen van de kruiden en knip het blad iets kleiner. Meng de kruiden en uitjes door de veldsla en gemengde sla.
- Verwijder de korstjes van het brood en verdeel de sneetjes in smalle reepjes of blokjes. Meng de geperste knoflook door de olijfolie en besprenkel het brood met de olie.
- Meng de ingrediënten van de dressing. Rooster de broodreepjes of -blokjes in een hete koekenpan krokant en goudbruin
- Schik de avocadopartjes op de kruidensalade. Giet de dressing erover en garneer met de broodcroutons.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 400 kcal |
Koolhydraten | 14 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
35 g 5 g |
- 1 citroen (uitgeperst)
- 2 avocado's
- 3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 1 handje verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie en basilicum
- 75 gram veldsla
- 100 gram gemengde bladsla
- 3 sneeën wit brood
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- voor de dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 theelepel honing of mespunt suiker