
Hoofdgerecht
Groenteroosjes-taart
4 personen
75 minuten
Met deze lekkere groenteroosjes-taart fleur je weer helemaal op na een regenachtige herfstdag. Gebruik ook eens een paarse peen in plaats van winterpeen, dat maakt de taart nog kleurrijker.
Benodigdheden
- Hartvormige taartvorm
Overige tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- Oventijd 45 minuten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de vorm in en bekleed deze met het deeg.
- Was de groenten en schaaf met een kaasschaaf alle groente in lange, dunne plakken.
- Rol de plakken op tot kleine roosjes, de roosjes hoeven niet allemaal even hoog of dik zijn. Plaats de roosjes afwisselend tegen elkaar in de vorm tot de vorm helemaal gevuld is.
- Klop de eieren los met de slagroom, rozemarijnnaaldjes, zout en peper. Schenk dit mengsel over de groenteroosjes.
- Bak de hartige taart in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
- 5 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
- 1 courgette
- 1 pastinaak (geschrapt)
- 2 winterpenen (geschrapt)
- 4 eieren
- 125 milliliter slagroom
- 1 takje rozemarijn (gerist)