
Nagerecht, Traktatie
Haagse blufkoekjes
8 personen
30 minuten
Ben jij nou ook zo’n zoetekauw? Dan ben je waarschijnlijk ook een groots fan van deze Haagse blufkoekjes zoals ze officieel heten. Maar met wat passie uit het zuiden zijn ze natuurlijk veel lekkerder.
Benodigdheden
- Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
- Bakplaat met bakpapier
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 140ºC.
- Klop de eieren met het bessensap, bietensap en een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom.
- Klop met een mixer lepel voor lepel de suiker erdoor en klop nog circa 5 minuten tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
- Schep het mengsel in de spuitzak en spuit er op de bakplaat 16 roosjes of ronde koekjes van. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.
- Schep intussen de bessen om met de geleisuiker en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren.
- Schep in een schaaltje en laat de gelei goed afkoelen en opstijven.
- Bestrijk de helft van de meringues met de bessengelei en plak de andere meringues erop.
- Lekker bij de thee, of als toetje met wat crème fraîche.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 135 kcal |
Koolhydraten | 32 g |
Eiwit | 1 g |
Vet Waarvan verzadigd |
0 g 0 g |
- 2 eiwitten
- 4 eetlepels rode bessen sap
- 2 theelepels bietensap
- 150 gram witte basterdsuiker
- 150 gram rode bessen
- 150 gram bosvruchten
- 100 gram geleisuiker