
Hamburger met uienjam en spek
Een bakkersbroodje is de perfecte basis voor een heerlijk broodje hamburger. Kies jouw favoriete bakkersbroodje – wit, bruin of meergranen bijvoorbeeld – en grill ‘m kort op de BBQ. Daarmee wordt het broodje lekker knapperig en geeft het extra bite aan de hamburger. Zo serveer je dit voorjaar een heerlijke hamburger met uienjam en spek. Een echte burger-topper!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en bak hierin de uien met de tijm op een lage stand.
- Voeg de witte wijnazijn toe en roer de suiker erdoor.
- Laat circa 20 minuten pruttelen op een lage stand tot de uien kleverig en goudbruin zijn en laat de uienjam vervolgens afkoelen.
- Verhit een grillpan en bak hierin de tartaartjes op een hoge stand in circa 6 minuten goudbruin.
- Bak het spek knapperig in een droge pan.
- Bestrijk de broodjes met de mayonaise.
- Beleg de broodjes daarna met de rucola, een tartaartje, de uienjam en het ontbijtspek en sluit af met het kapje.
Variatie- en combinatietip:
De hamburger met uienjam en spek is één van onze favorieten. Maar we hebben nog véél meer lekkere inspiratie voor je! Probeer eens een van de vier andere burgercombinaties. Allemaal watertanded lekker!
Mexicaanse groenteburger met limoenmayonaise: Klik hier voor het recept!
Hamburger met geitenkaas: Klik hier voor het recept!
Cheeseburger met seldereisalade: Klik hier voor het recept!
Visburger met mosterd-kruidenmayonaise: Klik hier voor het recept!
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 rode uien (in halve ringen)
- 1 el. verse of gedroogde tijm
- 50 milliliter witte wijnazijn
- 50 gram suiker
- 4 tartaartjes of hamburgers
- 4 plakken ontbijtspek
- 4 korengoud bakkers broodjes
- • 4 theelepels mayonaise
- • 200 rucola