
Hoofdgerecht
Hamburgers met zoete aardappelpartjes
4 personen
30 minuten
Een klassiek gerecht voor het weekend: hamburgers met zoete aardappelpartjes. Met geitenkaas erbij voor een rijke smaak. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schep de aardappelpartjes op een bakplaat om met de olie, paprikapoeder, zout en peper. Schuif boven in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin.
- Snijd intussen de broodjes horizontaal door en rooster ze eventueel kort. Bestrijk de onderste helften met een beetje saus en beleg met een paar ringen paprika en blaadjes sla.
- Verhit een grillpan en bak de hamburgers op een hoge stand in een paar minuten om en om bruin. Leg ze op de broodjes en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de tuinkers en zet de kapjes erbovenop.
- Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden en zet de hamburgerbroodjes ernaast. Serveer met de rest van de sla en extra saus.
Bereidingstip
Ben je niet zo’n liefhebber van zoete aardappels of zijn ze lastig verkrijgbaar, dan gaat dit recept natuurlijk ook prima met andere aardappels.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 15 g |
- 400 gram zoete aardappels (geschild, in partjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snufje paprikapoeder
- 4 bruine bollen
- barbecuesaus of tomatenketchup
- 1 groene paprika (in dunne ringen)
- 1 zak gemengde sla
- 4 hamburgers
- 150 gram zachte geitenkaas (grof verkruimeld)
- 1 bakje tuinkers