
Hoofdgerecht
Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten
4 personen
60 minuten
Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten, lekker met appelcompote en dikke frieten. Je kunt er ook rode kool bij serveren.
Werkwijze
- Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin. Haal ze uit de pan.
- Bak in het braadvet de spekblokjes en de uienringen. Blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, de bouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe.
- Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten (tuttifrutti) toe.
- Verwijder de laurierblaadjes.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 615 kcal |
Koolhydraten | 45 g |
Eiwit | 48 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 10 g |
- 750 gram hamlappen
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
- 25 gram boter
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 2 uien (in ringen)
- 330 milliliter bockbier (flesje)
- 2 eetlepels schenkstroop
- 150 milliliter vleesbouillon
- 1 eetlepel tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 200 gram tuttifrutti