
Nagerecht, Taart & cake
Hangop met kersen en amandelmeringue
4 personen
90 minuten
Probeer eens deze hangop met kersen en amandelmeringue. Je proeft de smaak van ’t Zuiden, door de kersen van onze teler uit het Limburgse Klimmen! Eet smakelijk.
Bereidingswijze
- Leg een dag van tevoren een fijne bolzeef in een passende kom zonder dat de zeef de bodem raakt.
- Spoel de doek met heet water en wring goed uit. Leg de nog vochtige doek in de zeef.
- Giet de yoghurt in de doek en dek af met vershoudfolie.
- Zet de yoghurt minimaal 8 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe dikker de hangop wordt.
- Verwarm de oven voor op 110ºC.
- Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
- Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
- Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
- Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
- Laat ze buiten de oven afkoelen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
- Verdeel dit over 4 grote glazen.
- Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 355 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 8 g |
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 2 eiwitten
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 20 gram amandelschaafsel
- 50 milliliter slagroom
- 0.5 zakje vanillesuiker
- 200 gram kersen