
Lunch, Nagerecht
Kersen met hangop en tijm
4 personen
25 minuten
De kers is een echte superfood! Kersen bevatten veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Ze hebben een heilzame en voorkomende werking op reuma en jicht. Door het eten van kersen herstel je beter na het sporten en kun je ook nog eens beter slapen.
Bereiden
- Bekleed een vergiet of zeef met een vochtige schone theedoek en giet de yoghurt erin.
- Zet het vergiet op een kom en laat de yoghurt circa 6 uur in de koelkast uitlekken (kan een dag van tevoren).
- Meng de sinaasappelrasp en tijm door de uitgelekte yoghurt.
- Schep deze hangop in schaaltjes of diepe borden.
- Schik wat kersen op de hangop en serveer de rest er in een schaaltje bij.
Voedingswaarde per persoon
Eiwit | 9 g |
Koolhydraten | 27 g |
Vet | 7 g |
Kcal | 215 |
- 1 liter halfvolle yoghurt (Melkan)
- Rasp van 1/2 sinaasappelschil
- 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
- 500 gram kersen