Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Nagerecht, Taart & cake

Hartige kersenclafoutis

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ben je nog opzoek naar een heerlijke combinatie van zoet en hartig? Dan is deze clafoutis ideaal voor jou. Serveer hem als nagerecht of juist tijdens de borrel.

Benodigdheden

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Werkwijze

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder, een snuf zout en peper.
  2. Klop de eieren en de melk erdoor tot een glad beslag en laat circa 20 minuten rusten.
  3. Spoel de kersen af en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180ÂșC.
  5. Vul de schaaltjes met de kersen en bestrooi met de rozemarijn en zeezout. Klop het beslag nogmaals door en giet over de kersen.
  6. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm.

Bereidingstip

Vervang de kersen in dit recept door gewelde abrikozen en gebruik salie in plaats van rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 250 milliliter melk
  • 500 gram kersen (uitgelekt, pot)
  • 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 theelepel grof zeezout
clafoutisfransHartigkersen in potpicknickzoet

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?