
Bijgerecht, Nagerecht, Taart & cake
Hartige kersenclafoutis
4 personen
30 minuten
Ben je nog opzoek naar een heerlijke combinatie van zoet en hartig? Dan is deze clafoutis ideaal voor jou. Serveer hem als nagerecht of juist tijdens de borrel.
Benodigdheden
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes
Werkwijze
- Zeef de bloem met het bakpoeder, een snuf zout en peper.
- Klop de eieren en de melk erdoor tot een glad beslag en laat circa 20 minuten rusten.
- Spoel de kersen af en laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180ÂșC.
- Vul de schaaltjes met de kersen en bestrooi met de rozemarijn en zeezout. Klop het beslag nogmaals door en giet over de kersen.
- Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm.
Bereidingstip
Vervang de kersen in dit recept door gewelde abrikozen en gebruik salie in plaats van rozemarijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 210 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
5 g 2 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,8 g |
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren (losgeklopt)
- 250 milliliter melk
- 500 gram kersen (uitgelekt, pot)
- 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
- 1 theelepel grof zeezout