
Hoofdgerecht
Hartige spruitjestaart met blauwe kaas
4 personen
50 minuten
Een ongebruikelijke combinatie maar ontzettend lekker, vooral in de winter. Deze hartige spruitjestaart wil je een keer proberen.
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de sjalotten circa 4 minuten, tot ze licht verkleurd zijn. Breng op smaak met zout, peper en de balsamicoazijn en laat afgedekt in circa 10 minuten op de laagste stand karamelliseren.
- Blancheer de spruitjes 2 minuten in water met zout. Spoel direct onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd de spruitjes in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verwijder het bakpapier van het deeg. Vouw de randen van het deeg 2 cm naar binnen en druk als een rand met de vingertoppen vast.
- Verdeel de spruitjes en sjalotten over de binnenkant van het deeg en bestrooi met de kaas en pijnboompitten. Klop het ei los en bestrijk de deegrand met een beetje ei. Klop de room door de rest van het ei en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de taartvulling en schud een beetje zodat de room goed wordt verdeeld.
- Bak de plaattaart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Snijd in stukken. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 32 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 22 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 1,1 g |
- 1 eetlepel boter
- 6 sjalotjes (gepeld, in kwarten)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 300 gram spruitjes (schoongemaakt)
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 100 gram blauwe kazen (verkruimeld)
- 20 gram pijnboompitten
- 1 ei
- 100 milliliter room