
Bijgerecht
Hasselback-aardappel met kruiden en Onze Trots ontbijtspek
4 personen
75 minuten
Deze aardappelen zijn echt altijd goed: hasselback-aardappels met krokant spek. Een smaakvol gerecht en perfect voor de koude dagen.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappelen op een grote lepel en snijd de aardappel met een scherp mes in, tot dunne plakjes. De lepel voorkomt dat je de plakjes helemaal los snijdt.
- Leg de aardappelen in de ovenschaal en bestrijk rondom met olie. Verdeel rozemarijnnaaldjes en stukjes pancetta tussen de schijfjes en maal peper erover. Bak de aardappels in het midden van de oven in circa 1 uur gaar en knapperig.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 295 kcal |
Koolhydraten | 28 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 4 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,1 g |
- 8 vastkokende aardappels (van gelijk formaat) of
- 8 zoete aardappels (van gelijk formaat)
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 takjes rozemarijn
- 150 gram Onze Trots ontbijtspek (fijngehakt)