
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Hasselback-courgette
4 personen
30 minuten
Variant op de Hasselback-potato, gemaakt met courgette. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte kruidenolie en gegratineerd met feta. Heerlijk!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
- Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm.
- Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
- Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.
Bereidingstip
- Bereid de courgettes op de barbecue: bekleed een (barbecue)bakplaat met aluminiumfolie en leg de ingesneden courgettes erop. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes 15-20 minuten op de hete barbecue.
- Vul de inkepingen van de courgette hiernaast ook eens hiermee: plakjes salami en mozzarella – blokjes tomaat, Griekse yoghurt en koriander – tomatensaus en geraspte kaas – geroosterde plakjes bacon en cheddar – geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum -tomatenblokjes, bosui, rauwe ham en barbecuesaus – kruidenboter en rozemarijn – gorgonzola en tijm
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 230 kcal |
Koolhydraten | 7 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 9 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 1,4 g |
- 2 courgettes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- olijfolie
- 200 gram feta (in plakjes)
- 1 eetlepel munt (grof gehakt)