Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Heilbot met bleekselderij- pijnboompitten salsa

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een échte eyecatcher op tafel: deze heilbot met bleekselderij-pijnboompittensalsa. Heilbot is mild van smaak en zacht van textuur, daarom is deze vis ook heel geschikt voor kinderen!

Bereidingswijze

  1. Schenk kokend water op de krenten en laat ze een half uur weken. Giet ze hierna af en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie en voeg de bleekselderij en pijnboompitten toe.
  3. Zodra de pijnboompitten beginnen te kleuren haal je de pan van de warmtebron en roer je de krenten, de kappertjes, de olijven, de saffraandraadjes en de peterselie erdoor.
  4. Rasp één theelepel citroenschil en pers 1 theelepel citroensap uit en roer dit door de salsa.
  5. Breng de salsa op smaak met peper en zout en zet hem apart.
  6. Dep de heilbotfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 1 tot 2 eetlepels olijfolie uit de salsa in een koekenpan en bak de heilbotfilets aan beide kanten 2-3 minuten.
  7. Leg ze op een bord en schep de bleekselderij-pijnboompittensalsa erop.

Wijntip: schenk hier een volle Chardonnay bij of een fris pilsener.

  • 100 gram krenten
  • 4 heilbotfilets à 125-150 gram
  • 75 ml olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 30 gram pijnboompitten, grofgehakt
  • 40 gram kappertjes, uitgelekt
  • 40 gram groene olijven zonder pit, uitgelekt
  • ¼ theelepel saffraandraadjes
  • 20 gram peterselie
  • 1 citroen
  • peper en zout naar smaak
de smaak van decemberheilbotkerstkerst-vis

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?