
Hoofdgerecht
Heilbot met bleekselderij- pijnboompitten salsa
4 personen
60 minuten
Een échte eyecatcher op tafel: deze heilbot met bleekselderij-pijnboompittensalsa. Heilbot is mild van smaak en zacht van textuur, daarom is deze vis ook heel geschikt voor kinderen!
Bereidingswijze
- Schenk kokend water op de krenten en laat ze een half uur weken. Giet ze hierna af en laat ze uitlekken.
- Verhit de olijfolie en voeg de bleekselderij en pijnboompitten toe.
- Zodra de pijnboompitten beginnen te kleuren haal je de pan van de warmtebron en roer je de krenten, de kappertjes, de olijven, de saffraandraadjes en de peterselie erdoor.
- Rasp één theelepel citroenschil en pers 1 theelepel citroensap uit en roer dit door de salsa.
- Breng de salsa op smaak met peper en zout en zet hem apart.
- Dep de heilbotfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 1 tot 2 eetlepels olijfolie uit de salsa in een koekenpan en bak de heilbotfilets aan beide kanten 2-3 minuten.
- Leg ze op een bord en schep de bleekselderij-pijnboompittensalsa erop.
Wijntip: schenk hier een volle Chardonnay bij of een fris pilsener.
- 100 gram krenten
- 4 heilbotfilets à 125-150 gram
- 75 ml olijfolie
- 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 30 gram pijnboompitten, grofgehakt
- 40 gram kappertjes, uitgelekt
- 40 gram groene olijven zonder pit, uitgelekt
- ¼ theelepel saffraandraadjes
- 20 gram peterselie
- 1 citroen
- peper en zout naar smaak