
Nagerecht
Hemelse modder
4 personen
150 minuten
Hét dessert voor echte chocoladeliefhebbers! Ook lekker: Vervang de melk door sinaasappellikeur, rum of cognac.
Werkwijze
- Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoelen.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de slagroom erdoor.
- Verdeel de hemelse modder over 4 schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
- Schaaf krullen van een stuk chocolade. Garneer het dessert met de rest van de slagroom en de chocoladekrullen.
Ga voor gemak!
Maak het jezelf lekker makkelijk en haal Onze Trots hemelse modder uit eigen streek! Let op: verkrijgbaar vanaf 23 december 2020.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 520 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 25 g |
- 200 gram pure chocolade (in stukjes)
- 1 stuk pure chocolade (krullen, om te garneren)
- 2 eetlepels melk
- 3 eiwitten
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker