
Gegrilde herfstgroentesalade met ricotta
Door Jan Linders
Van deze salade krijg je zeker weten een herfstgevoel! Een heerlijke salade boordevol de lekkerste herfstgroente.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de courgette, aubergine, pompoen, tomaatjes en knoflook op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper.
- Leg de ricotta op de andere bakplaat. Zet de ricotta boven en de groenten onder in de oven. Gril de ricotta circa 20 minuten en de groenten circa 30 minuten goudbruin in de oven.
Laat even afkoelen. - Verwijder de schil van de geroosterde knoflook, prak de pulp fijn met een vork en meng dit met de rest van de olie, balsamicoazijn en honing tot een dressing.
- Meng de gegrilde groenten met de rucola en leg op een bord. Verdeel de ricotta en pompoenpitten erover en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 280 kcal |
Koolhydraten | 14 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 6 g |