Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Herfstpastei met biefstuk

4 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Met pasteitjes kun je ontzettend veel variëren! Probeer bijvoorbeeld eens dit herfstpasteitje met biefstuk. Een heerlijk gerecht, gemaakt met Limousin rundvlees uit de eigen streek! Lekker met een frisse salade.

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • bakplaat met bakpapier

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de biefstukken rondom in 15 seconden per kant aan.
    Leg ze direct op een stuk keukenpapier om af te koelen, prik niet in het vlees.
  4. Bak de paddenstoelen met de rozemarijn kort om en om aan in het bakvet. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  5. Steek of snijd uit 8 plakjes bladerdeeg zo groot mogelijke cirkels.
  6. Leg 4 cirkels deeg op de bakplaat. Leg op elke cirkel een stukje paté met hierop een biefstuk.
    Verdeel de paddenstoelen erover en laat daarbij de randen van het deeg vrij. Maal wat zout en peper erover.
  7. Bestrijk de randen van het deeg licht met water en dek af met de overige 4 deegcirkels. Druk de randen goed op elkaar en bestrijk de pakketjes met wat ei.
  8. Steek uit de laatste 2 deegplakjes blaadjes en plak deze vast op het eilaagje. Bestrijk ook de blaadjes met ei en bestrooi de pakketjes met maanzaad.
  9. Schuif de bakplaat zo laag mogelijk in de oven en bak de pakketjes in 15-20 minuten goudgeel. Serveer direct.

Wijnadvies

Superieur met een krachtige Bordeaux Supérieur van Château David en behaaglijk warm met Danie de Wet Merlot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
23 g
Vezels 4 g
Zout 1,6 g
  • 4 kogelbiefstukken (van gelijk formaat) of 4 biefstukken (van gelijk formaat)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gemengde paddenstoelen (gehalveerd, schoongeveegd)
  • 1 takje rozemarijn (naaldjes)
  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 100 gram champignonpaté (in 4 stukken) of 100 gram paté (in 4 stukken)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 eetlepel maanzaad
biefstukbladerdeegherfstLimousinpasteitjesvlees

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?