
Het is weer Pasen!
Pasen is de dag dat we vieren dat Jezus uit de dood is herrezen. Het is ook het einde van een 40 dagen durende vastenperiode. Het is ook daarom dat het Paasontbijt van oudsher uitbundig en royaal is, wat ik overigens helemaal niet erg vind.
Lekker lang ontbijten
Wij nemen heerlijk de tijd voor het ontbijt op eerste paasdag. De dag begint met rustig opstaan.De broodjes en croissantjes gaan de oven in, de eitjes worden gekookt, het Paasbrood aangesneden en lekkere streekkaas, mooie vleeswaren en vers sap gaan op tafel. Gezellig!
Hop, erop uit!
Eén luie dag moet een keer kunnen maar tweede paasdag is bij uitstek een dag om erop uit te trekken en dat gaan we dan ook doen!
Autoshows, braderieën, pretparken en meubelboulevards zijn grote publiekstrekkers maar er zijn natuurlijk nog tal van andere leuke activiteiten die je kunt doen.
Met een goedgevulde smoothie, een bakje yoghurt met granola en een frisse lentefruitsalade als ontbijt zijn we lekker snel op weg en hebben we toch een gezonde bodem. Daar kunnen we best een paar uurtjes op vooruit.
Op pad, wat neem je mee?
Natuurlijk kun je onderweg ergens gaan eten als je de hele dag op pad bent, maar meestal kom je dan uit op de wat minder gezonde keuzes. Het is vaak net zo makkelijk om voor onderweg wat van huis mee te nemen. Er zal tal van dingen die je thuis kunt voorbereiden en mee kunt nemen.
Kies eens voor een salade van rode biet en avocado of een groene salade met stukjes vis en lekkere streekkaas. Neem het apart mee en hussel het pas door elkaar als je het gaat eten, verser kan haast niet!
Ik stop er trouwens ook altijd nog wat broodjes en gekookte eitjes bij die over zijn van het Paasontbijt, wat fruit en iets te drinken.
Veel plezier vandaag!