
Hoofdgerecht
Hollandse roerbakgroenten met kipfilet
4 personen
20 minuten
Probeer dit recept voor Hollandse roerbakgroenten met kipfilet. Een makkelijk recept dat al binnen 20 minuten op tafel staat!
Bereidingswijze
- Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij circa 2 minuten. Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet.
- Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit het bakproduct en roerbak de kipfilet circa 2 minuten op een hoge stand.
- Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand.
- Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog circa 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 230 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 1 g |
- 300 gram winterpenen (geschild)
- 300 gram knolselderij (geschild)
- 400 gram kipfilets (in blokjes)
- 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 400 gram champignons (schoongeveegd)
- 1 bosje lente-/bosui
- 1 eetlepel bladselderij (grof gehakt)