
Hoofdgerecht, Lunch
Hotdog speciaal met ketchup
4 personen
25 minuten
Een heerlijk zacht broodje hotdog met bacon en tomatenketchup. Wie houdt er nou niet van?!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en bak hierin de uien en rode peper.
- Voeg de azijn en een scheutje water toe. Stoof de uien en laat het vocht verdampen.
- Verwarm de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de broodjes aan de bovenkanten in maar niet doormidden.
- Rooster de bacon in een droge hete koekenpan krokant.
- Schep de uien in de broodjes.
- Leg de bacon en worsten erop. Verdeel naar smaak de tomatenketchup erover.
Variatie
Stoof fijngeschaafde witte kool mee met de uien. Vervang de bacon door belegen kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 380 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 7 g |
- 2 eetlepels arachideolie
- 3 rode uien (in ringen)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 50 milliliter rodewijnazijn
- 4 hotdogworsten of 4 bockworsten of 4 frankfurter worstjes
- 4 witte puntjes
- 4 plakjes bacon
- tomatenketchup
- 4 augurken (in dunne reepjes)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringen)