
Hoofdgerecht
Hurry curry
4 personen
25 minuten
Weinig tijd om te koken? Dit vegetarische gerecht met veel groenten staat super snel op tafel en is ook nog eens lekker!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de currypasta en gember toe en roerbak 4 minuten.
- Voeg de tomaten toe en bak 8-10 minuten op een lage tot middelhoge stand. Voeg de kokosmelk toe en kook 3 minuten. Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de krieltjes toe aan de curry en kook afgedekt een paar minuten tot ze gaar zijn. Voeg de doperwten, yoghurt en garam masala toe en verwarm 2 minuten al roerend op een lage stand. Garneer de curry met de koriander en serveer met de naan.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 820 kcal |
Koolhydraten | 121 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
26 g 8 g |
Vezels | 19 g |
Zout | 2 g |
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels Indiase currypasta
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 3 tomaten (in blokjes)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 4 naanbroden
- 600 gram krieltjes (koelvers)
- 400 gram diepvriesdoperwten
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel garam masala
- 1 bosje koriander