Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Hurry curry

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Weinig tijd om te koken? Dit vegetarische gerecht met veel groenten staat super snel op tafel en is ook nog eens lekker!

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de currypasta en gember toe en roerbak 4 minuten.
  2. Voeg de tomaten toe en bak 8-10 minuten op een lage tot middelhoge stand. Voeg de kokosmelk toe en kook 3 minuten. Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de krieltjes toe aan de curry en kook afgedekt een paar minuten tot ze gaar zijn. Voeg de doperwten, yoghurt en garam masala toe en verwarm 2 minuten al roerend op een lage stand. Garneer de curry met de koriander en serveer met de naan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 121 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Vezels 19 g
Zout 2 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels Indiase currypasta
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 4 naanbroden
  • 600 gram krieltjes (koelvers)
  • 400 gram diepvriesdoperwten
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 bosje koriander
indiaaskrieltjessnel klaarvega-38weekmenu-38

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?