
Hoofdgerecht
Hutspot uit de oven
4 personen
25 minuten
Zin in wat variatie op het gebied van stamppot? Probeer deze klassieker met een twist: hutspot uit de oven.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
- Snijd de wortels in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
- Kook de wortels en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
- Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
- Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
- Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groente bruin en gaar zijn.
- Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
- Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
- Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
- Neem de groente uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.
Benodigdheden
- Braadslede
- Aluminiumfolie
Overige tijden
- 40 minuten oventijd
- 100 milliliter olijfolie
- 500 gram winterwortels (geschrapt)
- 500 gram kruimige aardappels (geschild)
- 12 sjalotjes (gepeld, in kwarten)
- 1 citroen (rasp)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 takjes krulpeterselie (fijngehakt, blaadjes losgehaald)
- 4 tartaartjes
- 2 eetlepels boter