
In zout gebakken varkensfilet
Door Jan Linders
Gesponsord artikel
Varkensfilet uit de oven met wortelgroente, gebakken op JOZO grof zout!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de wortelgroente zorgvuldig, en snijd een diep kruis in iedere groente. Snijd de uien doormidden.
- Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laag grof zout van ongeveer 1 cm en leg de wortelgroenten langs de randen.
- Pers de knoflookteentjes uit en masseer in het vlees. Kruid het vlees met de versgemalen zwarte peper.
- Verhit een koekenpan met de boter, bak hierin het vlees op hoog vuur totdat het rondom mooi bruin is.
- Leg het vlees in het midden van de ovenschaal tussen de wortelgroenten. Zet de schaal in het midden van de oven en bak ongeveer 15 minuten.
- Roer ondertussen de yoghurt, rucola, honing en citroensap door elkaar, breng op smaak met extra fijn zout en peper. Zet in de koelkast tot aan het serveren.
- Snijd de appels in dikke plakken, verdeel ze over het vlees en de wortelgroenten, en bak voor nog eens 30-35 minuten totdat het vlees gaar, en de wortelgroenten zacht zijn.
- Het vlees is gaar als het een kerntemperatuur van ongeveer 72 graden heeft, dit kan gecheckt worden met behulp van een digitale keukenthermometer of een kernthermometer.
- Snijd het vlees in plakken en serveer meteen met de rucolasaus.
Smakelijk!