
Hoofdgerecht
Italiaanse groentesoep met parmezaanballetjes
4 personen
40 minuten
Op zoek naar lekkere maaltijdsoep? Probeer deze Italiaanse groentesoep met parmezaanballetjes. Het zit ook nog eens boordevol groente! Klik hier voor meer inspiratie.
Bereidingswijze
- Kneed de helft van de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes, knoflook en ui 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Schep de wortel, kool en Italiaanse kruiden erdoor.
- Giet de bouillon erbij en roer de pasta en gehaktballetjes erdoor.
- Kook de soep met deksel op de pan zachtjes 20 minuten. Serveer de soep met ciabattabrood. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Variatie
In plaats van gedroogde Italiaanse kruiden kun je ook 2 eetlepels groene of rode pesto toevoegen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 775 kcal |
Koolhydraten | 58 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 14 g |
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 250 gram rundergehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 kleine winterwortel (geschrapt, in blokjes)
- 300 gram savooiekolen (in repen) of 300 gram spitskolen (in repen)
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 1 liter vleesbouillon
- 100 gram schelpjespasta
- 1 ciabattabrood (in plakken)
- circa 4 eetlepels olijfolie