
Hoofdgerecht
Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta
4 personen
20 minuten
Een keer iets anders dan gewone pasta? Deze Italiaanse variant op mac & cheese is een echte aanrader!
Overige tijden
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op de bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en rooster in de oven in circa 30 minuten zacht. Laat even afkoelen en verwijder het vel.
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar wat van het kookwater.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
- Maal de geroosterde paprika, helft van de ricotta en helft van de Parmezaanse kaas, de ui en knoflook in een keukenmachine tot een romige saus.
- Voeg eventueel wat kookwater toe. Roer de saus door de pasta en warm even door.
- Bestrooi met de pijnboompitten en verdeel de rest van de ricotta en parmezaan erover. Garneer met de peterselie.
Wijnadvies
Bij dit recept smaakt de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi er lekker.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 720 kcal |
Koolhydraten | 67 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 12 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0,7 g |
- 4 rode paprika's (gehalveerd)
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 300 gram fusilli
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 250 gram ricotta
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)