Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Italiaanse mosselpan

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een simpel mosselgerecht op Italiaanse wijze!

Werkwijze

  1. Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het werkblad. Leg de mosselen in een grote pan.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Houd apart.
  3. Verdeel de helft van de knoflook, de Italiaanse kruiden en de helft van de olijfolie over de mosselen. Leg het deksel op de pan en smoor de mosselen 7-8 minuten op een middelhoge stand tot ze open zijn.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rest van de knoflook en de ui en voeg de tomatenblokjes toe. Maal er royaal peper over.
  5. Giet het tomatenmengsel over de mosselen, schud even op en serveer met brood.
  • 4 kilogram mosselen
  • 6 tomaten
  • 8 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 3 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • ciabattabrood
italiaansmosselentomaatvis

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?