
Hoofdgerecht
Italiaanse schnitzel
4 personen
20 minuten
Maak zelf een Italiaanse versie van een schnitzel! Gemaakt van varkensfiletlapjes met witte wijn, citroen en verse peterselie. Heerlijk en snel bereid.
Werkwijze
- Snijd dikke filetlapjes eerst horizontaal doormidden. Rol de filetlapjes tussen twee stukjes vershoudfolie zeer dun uit.
- Meng wat zout en peper door de bloem en haal het vlees er licht doorheen. Verhit de olie met 2 eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin.
- Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, -rasp en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm zachtjes 2-3 minuten. Serveer met plakjes citroen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 280 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 25 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 8 g |
- 4 varkensfiletlapjes (ongepaneerde)
- 4 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels boter
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels citroensap
- 2 citroenen ( 1 citroen schoongeboend in plakjes, 1 citroen voor de rasp)
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)