Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Italiaanse schnitzel

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Maak zelf een Italiaanse versie van een schnitzel! Gemaakt van varkensfiletlapjes met witte wijn, citroen en verse peterselie. Heerlijk en snel bereid.

Werkwijze

  1. Snijd dikke filetlapjes eerst horizontaal doormidden. Rol de filetlapjes tussen twee stukjes vershoudfolie zeer dun uit.
  2. Meng wat zout en peper door de bloem en haal het vlees er licht doorheen. Verhit de olie met 2 eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, -rasp en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm zachtjes 2-3 minuten. Serveer met plakjes citroen.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
  • 4 varkensfiletlapjes (ongepaneerde)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 citroenen ( 1 citroen schoongeboend in plakjes, 1 citroen voor de rasp)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
citroenitaliaansItaliaanse schnitzelsnelvarkensfilet

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?