
Hoofdgerecht
Japanse garnalencurry
2 personen
25 minuten
Op zoek naar een heerlijke curry? Dan is deze Japanse garnalencurry perfect voor jou! Vol van smaak en gevuld met heerlijke groenten, zoals groene asperges en paksoi uit eigen streek.
Bereidingswijze
- Houd wat koriander apart om te garneren. Pureer de bosui met de knoflook, rest van de koriander, soja- en vissaus tot een pasta.
- Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes.
- Verhit de arachide- en sesamolie in een wok en roerbak hierin de kruidenpasta en garnalen 2 minuten. Schep uit de wok.
- Roerbak de asperges en paksoi 3-4 minuten in het bakvet. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de garnalen met de kruiden, limoenrasp en -sap door de groenten en verwarm. Serveer de Japanse garnalencurry met de mie en garneer met korianderblaadjes en partjes limoen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 825 kcal |
Koolhydraten | 105 g |
Eiwit | 56 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 4 g |
Vezels | 14 g |
Zout | 3,6 g |
- 1 bosje koriander
- 4 lente-/bosuitjes
- 4 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 limoenen (schoongeboend)
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 400 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid, drooggedept)
- circa 300 gram groene asperges (in schuine stukken)
- 1 struik paksoi (in repen)
- 250 gram eiermie