
Hoofdgerecht
Japanse kleefrijst met zoete ham en broccoli
4 personen
20 minuten
Een perfect gerecht om met stokjes te eten: Japanse kleefrijst met ham en broccoli. Dit recept valt ook goed in de smaak bij kinderen en staat al binnen 20 minuten op tafel!
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesam in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Verwarm de honing met de sojasaus en boter in een koekenpan op een lage stand. Snijd de ham in repen en verwarm in de honingsaus.
- Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar in kokend water met zout en giet af. Schep de kleefrijst in kommen en schep de broccoli en zoete ham erop.
- Bestrooi de Japanse kleefrijst met ham en broccoli met de sesam.
Bereidingstip: gebruik voor dit recept hamblokjes als je geen dikke plak ham kunt vinden.
- 350 gram sushirijst
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel boter
- 250 gram gekookte ham (dikke plak)
- 500 gram bimi of
- 500 gram broccoli (in gelijke stukken)