
Hoofdgerecht
Kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook
4 personen
25 minuten
Zin om te fonduen maar je wilt een keer iets anders proberen? Probeer het eens met deze kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook! Hiermee breng je zeker het feestje bij jou thuis op tafel.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook, zodat de teentjes een beetje vrijkomen. Druppel wat olijfolie erover en wikkel de bol in aluminiumfolie. Pof de knoflook zo in de oven in circa 45 minuten zacht en zoet.
Bereidingswijze
- Schenk het bier in de fonduepan en breng aan de kook. Zet vervolgens op een lagere stand en voeg al roerend in kleine porties de kaas toe.
- Knijp de helft van de gepofte teentjes knoflook uit de schil en voeg toe aan de kaasfondue.
- Roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
- Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue en laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de rauwkost, noten en stokbrood.
Bereidingstip
Kies bij deze kaasfondue voor rauwkost als radijsjes, tomaatjes, komkommer en bleekselderij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 885 kcal |
Koolhydraten | 44 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
56 g 31 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 3,6 g |
- 1 bol knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 milliliter donker bier
- 300 gram jonge kaas (geraspt)
- 300 gram oude kaas (geraspt)
- 1 eetlepel maizena
- 400 gram rauwkost (naar keuze)
- 50 gram ongezouten gemengde noten
- 1 stokbrood (in stukjes)