
Bijgerecht, Borrelhapje
Kaaskroketjes met mosterddip
12 personen
135 minuten
Een typisch hapje dat niet kan ontbreken op een feestje of borrel: kroketjes. Probeer ook eens deze kaaskroketjes met mosterddip!
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een (steel)pan en roer de bloem erdoor.
- Schenk de helft van de melk in een straaltje erbij en roer goed door tot een glad mengsel.
- Voeg de rest van de melk toe, roer goed en laat 1 minuut doorkoken.
- Voeg de bieslook toe, breng op smaak met zout en peper en roer de kaas erdoor.
- Laat de ragout 1 uur koelen in de koelkast. Strooi het paneermeel op een diep bord.
- Klop de eieren los met 2 eetlepels water.
- Verdeel de afgekoelde ragout in 12 gelijke delen.
- Schep een deel op een lepel en vorm er met behulp van een andere lepel een kroketje van.
- Wentel de kroketjes eerst door het paneermeel.
- Wentel daarna door het ei en daarna weer door het paneermeel.
- Zet de kroketjes 30 minuten in de diepvries.
- Verhit de zonnebloemolie tot 175ºC en frituur hierin de kaaskroketjes in porties in circa 5 minuten goudbruin.
- Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de ingrediënten voor de mosterddip, breng op smaak met zout en peper en serveer de kaaskroketjes met mosterddip.
- 30 gram boter
- 50 gram bloem
- 250 milliliter volle melk
- 10 gram bieslook (fijngehakt)
- 200 gram oude kaas (geraspt)
- 6 eetlepels paneermeel
- 2 eieren (losgeklopt)
- zonnebloemolie (om in te frituren)