
Lunch
Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote
4 personen
35 minuten
Opzoek naar een lekker recept voor bij de lunch? Probeer dan eens deze hartige kaaspannenkoek met een frisse en zoete aardbei-gember compote.
Werkwijze
- Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout.
- Klop de eieren erdoorheen.
- Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor.
- Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart.
- Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag.
- Bak zo circa 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60ºC).
- Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 milliliter karnemelk
- 2 eieren
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 250 gram aardbeien (grof gehakt)
- 2 eetlepels gembersnippers
- 2 eetlepels boter