Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Taart & cake, Traktatie

Kaasscones met pompoen en tijm

9 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Typisch Engels gerecht met een Nederlandse twist, lekker voor bij de lunch of een kopje thee!

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de pompoen, melk, tijm en kaas toe en kneed tot een geheel. Doe dit zo snel mogelijk, door te veel kneden worden de scones taai.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 2 cm dik.
  4. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram pompoenen (geraspt)
  • 250 milliliter karnemelk of
  • 250 milliliter melk
  • 1 eetlepel tijm
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • bloem (om te bestuiven)
herfstkaaspicknickpompoenSconestijmtussendoortjes

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?