
Hoofdgerecht
Kabeljauw met amandelkorst en bloemkool-cashewnotenpuree
4 personen
40 minuten
Zit jij helemaal in de herfstsferen? Dat komt goed uit, dit heerlijke gerecht van kabeljouw met amandelkorst is perfect voor de herfst. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de bloemkool met de cashewnoten gaar en zacht in de melk met het laurierblaadje. Verwijder de laurier en pureer de rest tot een gladde puree. Breng op smaak met zout.
- Smelt intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de spruitjes met de hazelnoten goudbruin.
- Kook de spruitjes beetgaar. Meng intussen 75 gram boter met de knoflook, citroenrasp en sap. Bestrijk elke visfilet met 1 eetlepel van deze knoflookboter en bestrooi met het amandelmeel. Leg de filets op de bakplaat en bak 5-10 minuten in de oven.
- Schep een lepel bloemkoolpuree in het midden van elk bord en wrijf met de bolle kant van een lepel uit tot een mooie cirkel. Leg de kabeljauwfilets in het midden en serveer de spruitjes erbij.
Bereidingstip
Vervang de hazelnoten in dit recept door pijnboompitten.
Wijnadvies
Kabeljauw vormt met chardonnay een erg goed duo. Met name als deze mooi rond en romig is, zoals Bourgogne.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
55 g 20 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,2 g |
- 0.5 bloemkool (in roosjes)
- 75 gram cashewnoten
- 200 milliliter melk
- 1 laurierblaadje
- 500 gram spruitjes (schoongemaakt)
- 125 gram boter
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 4 kabeljauwfilets (à 100 g)
- 50 gram amandelen (fijngemalen)
- 65 gram hazelnoten