
Hoofdgerecht
Kabeljauw met kappertjes-roomsaus
4 personen
20 minuten
Een simpel maar heel effectief gerecht. Deze kabeljauw stoof je gaar in de saus, een keer omkeren en het is klaar in slechts 20 minuten.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten verder.
- Voeg de slagroom, kappertjes en kabeljauwfilets toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Keer de visfilets halverwege. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de rijst. Kook in een andere pan de doperwten in 4-6 minuten beetgaar.
- Verdeel de rijst en doperwten over borden. Schep de kabeljauw erbij en schenk wat van de kappertjessaus erover. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 760 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 39 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 16 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 250 milliliter slagroom
- 3 eetlepels kappertjes
- 4 kabeljauwfilets
- 300 gram basmatirijst
- 600 gram diepvriesdoperwten
- 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)