Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Kabeljauw met kappertjes-roomsaus

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een simpel maar heel effectief gerecht. Deze kabeljauw stoof je gaar in de saus, een keer omkeren en het is klaar in slechts 20 minuten.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten verder.
  2. Voeg de slagroom, kappertjes en kabeljauwfilets toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Keer de visfilets halverwege. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  3. Kook intussen de rijst. Kook in een andere pan de doperwten in 4-6 minuten beetgaar.
  4. Verdeel de rijst en doperwten over borden. Schep de kabeljauw erbij en schenk wat van de kappertjessaus erover. Bestrooi met de peterselie.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gram basmatirijst
  • 600 gram diepvriesdoperwten
  • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
gemakvisweekmenu-51zomer

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?