
Hoofdgerecht
Kabeljauw tandoori met bospeen en couscous
4 personen
55 minuten
Kabeljauw tandoori met bospeen en couscous. Een heel lekker, maar simpel gerecht.
Werkwijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade en bestrijk de kabeljauw ermee. Laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de bospeen met olie en gril ze.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de bosui. Zet de vis eventueel nog 2 minuten onder de ovengrill.
- Bestrooi de kabeljauw met de koriander en serveer met de bospeen en couscous.
Bereidingstip voor de kabeljauw tandoori
- Kook de bospeen eventueel in plaats van deze te grillen.
- Vervang de kabeljauw door tilapia of pangasius.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 525 kcal |
Koolhydraten | 72 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 4 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,4 g |
- 600 gram kabeljauwfilets
- 750 gram bospenen (geschrapt)
- 1 eetlepel olie
- 300 gram couscous
- 2 lente-/bosuitjes (in ringen)
- 1 eetlepel koriander (fijngehakt)
- 200 milliliter Griekse yoghurt
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma of 1 theelepel kerriepoeder