
Taart & cake
Kaneelcake
8 personen
75 minuten
Heerlijk winterse kaneelcake, leuk en makkelijk om te maken. Let op: de cake moet 50 minuten in de oven dus begin op tijd.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bestuif de ingevette cakevorm (ca. 24 cm) met bloem. Roer de boter met vloeibare suikervervanger zacht. Klop dit tot een romige crème.
- Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een schone garde stijf.
- Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een luchtige massa. Spatel hier de eiwitten voorzichtig door.
- Zeef het bakmeel en de kaneelpoeder boven het beslag en schep ook dit er voorzichtig door.
- Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake in circa 50 minuten lichtbruin en gaar. Bestrooi eventueel met fijngesneden citroenschil (alleen het gele deel).
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 310 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 14 g |
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 200 gram boter of 200 gram margarine
- 15 milliliter vloeibare suikervervanger
- 4 eieren
- 1 theelepel citroenrasp
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels kaneelpoeder